Media

Animatie in samenwerking met DIS is me

Samen met DIS is me heeft Trauma Company een filmpje gemaakt over puzzelstukjes: DIS en herinneringen aan traumatische ervaringen. Dit filmpje is geïnspireerd op de symbolen uit het boekje “Wanneer de (alarm)bel rinkelt”.

tijdschrift conlifcthantering
Interview in Tijdschrift voor Conflicthantering
2 april 2023

Interview met trainer Anne Marsman in het Tijdschrift voor Conflicthantering over de impact van trauma.

artikel trouw anne marsman
Artikel in Trouw
16 maart 2023

Bijdrage van trainer Anne Marsman aan een artikel in Trouw over de polyvagaal theorie.

 

thumb 20230119
NPO Radio 1 item over Trauma Support Ukraine
14 januari 2023
thumb rtl
Trauma Support Ukraine in RTL Nieuws
16 juli 2022

RTL Nieuws interviewt Anne van den Ouwelant over het initiatief om Oekraïense psychologen in Nederland op te leiden in traumasensitieve ondersteuning en ze betaald werk te geven. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waardoor de minister nu snel in actie moet komen.

Naar RTL Nieuwsbericht

reform
Interview in Reformatorisch Dagblad
10 mei 2022

Het Reformatorisch Dagblad neemt deel aan een van de webinars van Trauma Support Ukraine. Het Dagblad interviewt een paar Oekraïense deelnemers en trainer Anne van den Ouwelant.

recensie lbbo
Recensie in LBBO Beter Begeleiden
mei 2022

Het boekje “Wanneer de (alarm)bel rinkelt” wordt gerecenseerd door het vakblad voor begeleiders in het onderwijs: “Zeer de moeite waard.”

Nieuwsuur Oekraine
Trauma Company bij Nieuwsuur
16 april 2022

Reportage van Nieuwsuur: Trauma Company en Jongeren Company leiden Oekraïense psychologen in Nederland op om landgenoten te helpen bij het verwerken van mogelijke oorlogstrauma’s.

Naar Nieuwsuur fragment

thumb radio@2x
Trauma Support Ukraine
15 april 2022

NPO Radio 1 interviewt Oekraïense deelnemers en Anne van den Ouwelant tijdens webinar van Trauma Support Ukraine.

Meer info over Trauma Support Ukraine

 

Trauma Support Ukraine
6 maart 2022

NPO Radio 1 interviewt Anne van den Ouwelant over Trauma Support Ukraine. Een samenwerking met Sounds of Change en Safe & Sound, waarin 125 Oekraïense psychologen online getraind worden in traumasensitieve ondersteuning in acute crisis situaties.

Meer info over Trauma Support Ukraine

Nagesprek 'Hoe overleef ik?'
5 oktober 2021

Anne van den Ouwelant in gesprek met Francine Oomen naar aanleiding van haar documentaire “Hoe overleef ik?”, een filmisch onderzoek naar intergenerationeel trauma.

Volledige stream

7e Congres (Psycho)Trauma
8 april 2021

Fragment uit de presentatie “Wanneer de puzzel uit elkaar valt” waarin Anne van den Ouwelant je aan de hand van symbolen meeneemt in psycho-educatie over triggers en stressreacties. In deze presentatie laat Anne je ook zien waar je in de praktijk meteen traumasensitief mee aan de slag kunt.

INNTRA - Zen connect series for children & adolescents

Deze serie Youtube video’s richt zich op ontspanning en emotie-regulatie voor kinderen, jongeren en hun families door middel van kunst, muziek, dans en yoga.

6e Congres (Psycho)Trauma
1 oktober 2020

Fragment uit de presentatie “Wanneer de alarmbel afgaat” waarin Anne aan de hand van symbolen uitlegt hoe verschillende delen in de hersenen werken tijdens een traumatische ervaring en wat voor gevolgen dit heeft voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Trauma Company - Emma logo
Onderzoeksbureau EMMA
9 oktober 2020

Onderzoeksbureau EMMA spreekt met Anne van den Ouwelant over het belang van trauma-sensitief werken in het onderwijs aan vluchtelingenkinderen.

Naar interviewpagina

LBBO 3
Interview in LBBO Beter Begeleiden
september 2020

Het vakblad voor begeleiders in het onderwijs interviewt Anne van den Ouwelant. Haar belangrijkste boodschap: vraag je bij probleemgedrag af wat de leerling heeft meegemaakt. “Wat is jou overkomen?”

Scherpschutters - Soft side for tough guys
4 september 2019

In deze podcast gaan de Scherpschutters in gesprek met Anne van den Ouwelant over haar ervaringen in conflictgebieden. Ze zijn benieuwd naar haar ideeën over het sterk maken van tough guys (defensie) door de soft side te integreren.

barneveldsekrant - trauma company
“Ze gaan me pakken… ze maken me dood.”
14 juli 2018

Barneveldse Krant interviewt Herman Nugteren over de aanleiding om samen met Anne van den Ouwelant Trauma Company op te richten.