Ondersteuning en advies

Samenwerking met Trauma Care Company

Trauma Company biedt zelf geen individuele therapie, begeleiding of ondersteuning van cliënten aan. Wij werken echter intensief samen met Trauma Care Company.

De coaches van Trauma Care Company bieden vanuit de Jeugdwet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning traumasensitieve begeleiding en ondersteuning op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen die slachtoffer of getuige zijn van oorlog, vlucht, huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing, ziekte, vechtscheiding en pesten. Trauma Care Company is actief in Arnhem, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Ede, Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk. Indien nodig wordt hun aanbod ook ingezet voor passend onderwijs en sociale participatie.

Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Trauma Care Company.

Trauma Care Company biedt deze traumasensitieve begeleiding vanuit de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning in de volgende gebieden: Arnhem, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Ede, Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk. Indien nodig wordt het aanbod ook ingezet voor passend onderwijs en sociale participatie. Neem voor meer informatie contact op met Trauma Care Company.

Regiospecifiek

Trauma Care Company werkt vanuit de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning in de regio’s Utrecht en Arnhem. Indien nodig wordt het aanbod ook ingezet voor passend onderwijs en sociale participatie. Neem voor meer informatie en de precieze locaties contact op met Trauma Care Company.

Literatuurtips

Iedereen kan het verschil maken
Leony Coppens
Traumasporen
Bessel van der Kolk
Wat is je overkomen?
Oprah Winfrey, Bruce D Perry
Wanneer je lichaam nee zegt
Gabor Maté
Trauma and Expressive Arts Therapy
Cathy A. Malchiodi
de levende erfenis van trauma transformeren
De levende erfenis van trauma transformeren
Janina Fisher
hoe overleven we
Hoe overleven we?
Francine Oomen
Trauma is iets wonderlijks
Steve Haines
Sterker worden waar het pijn doet
Sterker worden waar het pijn doet
Ybe Casteleyn
Beyond dis-ease & dis-order
Anne Marsman
101 Trauma-Informed Interventions
Linda Curran
Basisboek - Het ritme van regulatie
Deb Dana
Veerkracht bij kindertrauma
Naomi Vandamme
Coping with loss and trauma through art therapy
Fiety Meijer
Creative interventions with traumatized children
Cathy Malchiodi
TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen
David Berceli
De polyvagaaltheorie
Stephen Porges
De traumasensitieve school
Anton Horeweg
De jongen die opgroeide als hond
Bruce Perry
Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen
Leony Coppens

Op zoek naar een goede traumatherapeut?

Trauma Company krijgt regelmatig de vraag waar traumabehandeling gegeven wordt. Hieronder staan een aantal van onze tips:

Traumanet

Op dit online platform vind je veel informatie over allerlei verschillende soorten
traumabehandelingen: wat is het, hoe werkt het, voor wie is het, waar vind ik een behandelaar. Daarnaast vind je hier uiteenlopende informatie, artikelen en hulpbronnen rondom trauma.

Top Referent Trauma Centrum

Er zijn meerdere TRTC’s in Nederland, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Google eens op TRTC om te zien welk TRTC er in jouw regio zit. Deze centra hebben vaak een mooi en divers behandelaanbod, zodat er verschillende behandelmethoden kunnen worden ingezet waaronder ook non-verbale methoden zoals kunst en muziek.

Centrum voor Transitie

Dit Centrum biedt traumasensitieve, multidisciplinaire (ambulante)
behandeling en begeleiding voor volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma. Zij bieden volledige behandeling op maat of een
specifiek aanbod aanvullend op een reeds lopende behandeling.

Traumaexperts – Behandeling voor kind en gezin

Dit is een samenwerking tussen verschillende instellingen die gespecialiseerd zijn in diagnostiek en behandeling van getraumatiseerde kinderen en hun gezin. Op de contact-pagina vind je de contactgegevens van iedere instelling.

ARQ Centrum ’45

Dit is een TOPGGZ centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten die het gevolg zijn van vervolging, oorlog en geweld, waaronder politiemensen, hulpverleners, personeel van openbaar vervoersbedrijven, slachtoffers van rellen, gijzelingen en aanslagen.

Centrum Seksueel Geweld (CSG)

CSG biedt professionele hulp aan iedereen die kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Een team van artsen, verpleegkundigen, politie en hulpverleners staat klaar om de juiste zorg te geven: psychisch herstel, voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten, veiligstellen van sporen en begeleiding door een CSG-medewerker bij jou in de buurt.

Sinai Centrum

Sinai geeft traumabehandeling aan volwassenen met traumagerelateerde klachten en PTSS. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met trauma’s als gevolg van oorlog, vervolging en ander (interpersoonlijk) geweld, alsmede van oorlogsslachtoffers van de tweede, derde of vierde generatie.

Vereniging EMDR Nederland

Het is onze ervaring dat EMDR vaak snel en effectief is bij mono- en multi-trauma (meerdere losstaande traumatische ervaringen). Hoe chronischer het trauma, hoe meer er vaak nodig is. EMDR kan dan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een behandeling.

Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma

Op deze website staat een register met alle gecertificeerde psychotraumatherapeuten per regio.

Trauma Company zoekt Officemanager