Over ons

Trauma Company team

Anne vdO mobile
Anne van den Ouwelant
Bestuurder, oprichter en eigenaar
Anne D mobile
Anne Don
Trainer
Saskia mobile
Saskia Bok
Trainer
headshots for mobile - Lianne
Lianne Janssen
Trainer
Hala 2 kopie
Hala Ali
Trainer
profielfoto hester
Hester Cnossen
Directeur
headshots for mobile - Herman
Herman Nugteren
Oprichter en eigenaar
Anne van den Ouwelant
Bestuurder, oprichter en eigenaar
Anne Don
Trainer
Saskia Bok
Trainer
Lianne Janssen
Trainer
Hala Ali
Trainer
Hester Cnossen
Directeur
Herman Nugteren
Oprichter en eigenaar

Ontstaan van Trauma Company

Trauma Company is in 2018 opgericht door Herman Nugteren en Anne van den Ouwelant. Zij kennen elkaar vanuit internationale projecten op het gebied van psychosociale ondersteuning. Hun missie om een verschil te maken in de wereld richt zich nu ook op Nederland. Trauma Company wil zo veel mogelijk praktische trauma-kennis verspreiden in Nederland. Hoe meer inzicht er is in trauma, hoe beter getraumatiseerde mensen begrepen, begeleid en behandeld worden.

Traumakennis in Nederland

Terwijl Anne in 2017 in het buitenland werkt, bemerkt Herman een gebrek aan praktische trauma-kennis in Nederland. Hij vraagt Anne om haar internationaal opgedane ervaring in Nederland toe te passen. Wat begon als een enkele training in het onderwijs, groeide uit tot een nationaal opleidingsinstituut dat inmiddels training geeft aan defensie, politie, brandweer, ambulancezorg, verpleegkundigen, psychiaters, psychologen, (vak)therapeuten, COA, IND, gemeente Amsterdam, Rotterdam, Hilversum en Groningen, hulpteams toeslagenaffaire, Jeugdbescherming, Veilig Thuis en meer.

Internationale opleiding

Sinds 2021 biedt Trauma Company de internationale opleiding Psychotraumatologie aan voor een breed scala aan professionals. In deze unieke opleiding voor psychotrauma worden zowel behandelaren als hulpverleners opgeleid.

Anne van den Ouwelant

Bestuurder, oprichter en eigenaar Trauma Company en Trauma International
Psychotrauma-therapeut, beeldend therapeut, cultureel antropoloog, TRE-provider
"Samen maken we het verschil!"
Anne is internationaal trauma-deskundige. Sinds 2010 geeft zij vanuit Trauma International trainingen traumasensitieve ondersteuning in oorlogs- en conflictgebieden. Zij traint lokale hulpverleners die met getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen werken in ondermeer de Yezidi vluchtelingenkampen in Irak en de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië. Maar ook (online) in Yemen, Palestina, Oekraïne, Bosnië & Herzegovina, Noord-Ierland en Mexico. In 2018 heeft zij Trauma Company opgericht, van waaruit zij nu ook in Nederland deze trainingen geeft. Daarnaast is Anne hoofddocent in de Opleiding Psychotraumatologie en ontwikkelt zij nieuwe trainingen, animaties en boekjes op traumasensitief gebied.

Anne Don

Trainer Trauma Company
Psychotrauma-hulpverlener, Expressive Arts Therapist i.o., muziekdocent
"Vanuit hoop en verbinding is zóveel mogelijk."
Anne heeft jarenlange ervaring als muziekdocent in het (Speciaal) Basis Onderwijs. In de Utrechtse wijk Overvecht werkte zij onder andere met vluchtelingenkinderen. In 2020 besloot Anne zich te specialiseren tot psychotrauma-hulpverlener. Als vrijwilliger gaf zij op Samos traumasensitieve ondersteuning aan vluchtelingen. Daarna is zij vanaf 2021 trainingen gaan geven vanuit Trauma Company.

Saskia Bok

Trainer Trauma Company
Psychotrauma-hulpverlener, dramatherapeut, TRE-provider i.o.
"De wereld een beetje mooier maken."
Saskia heeft ruime ervaring in de gesloten jeugdzorg en jeugddetentie in Nederland. Daar zag zij hoe traumasensitieve kennis vaak ontbreekt op de werkvloer. De behoefte om de kern te bereiken deed haar beslissen het roer om te gooien. Saskia deed de Opleiding Psychotraumatologie en geeft sinds 2020 trainingen vanuit Trauma Company.

Lianne Janssen

Trainer Trauma Company
Psychotrauma-therapeut, beeldend therapeut
"Achter gedrag zit altijd een persoonlijk verhaal."
Lianne heeft jarenlang gewerkt in de (specialistische) jeugdhulpverlening als trainer en beeldend therapeut. Zij ontmoette binnen haar werk veel gezinnen met heftige persoonlijke verhalen. In 2018 ontdekte zij bij een cursus van Trauma Company hoe betekenisvol het is om meer te begrijpen over trauma. Sindsdien heeft zij zich verdiept in dit thema en is gestart met de opleiding tot psychotrauma-therapeut. In 2022 heeft zij de overstap gemaakt naar Trauma Company.

Hala Ali

Trainer Trauma Company
Psychotrauma-hulpverlener i.o., artist educator, kunstenaar
"Nieuwe ervaringen aanbieden is cruciaal."
Hala heeft uitgebreide werkervaring op het gebied van kunsteducatie, conflict-transformatie en preventie van trauma, ondermeer met vluchtelingen. Als Syrisch-Palestijnse is zij zelf de oorlog in Syrië ontvlucht, waarna zij de kracht van kunst in haar werk is gaan inzetten voor herstel van trauma. Sinds 2023 geeft Hala trainingen vanuit Trauma Company.

Hester Cnossen

Directeur Trauma Company
"Een nieuw pad ontstaat door het te bewandelen."
Hester zet haar ruime ervaring in ondernemen, coachen, organiseren en verbinden graag in voor de missie van Trauma Company. Dit past bij haar verlangen betekenisvol werk te doen. Ze geniet ervan samen met het toegewijde team van inspirerende, bevlogen collega’s onderweg te zijn. Hester is als directeur verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie.

Herman Nugteren

Oprichter en eigenaar Trauma Company
Eigenaar Trauma Care Company en mede-eigenaar Kinder Company
"Vormgeven aan vernieuwende initiatieven"
Herman is als beroepsmilitair met UNPROFOR uitgezonden naar Bosnië & Herzegovina. Daarna was hij jarenlang betrokken bij diverse internationale projecten op het gebied van psychosociale ondersteuning. Onder andere in Irak, Kosovo, Bosnië & Herzegovina en Sierra Leone. Sinds 1999 onderneemt Herman in de zorg in Nederland. Hij is mede-eigenaar van Trauma Company en eigenaar van onze samenwerkingspartner Trauma Care Company.
Team Trauma Care Company

Partners

Trauma Company werkt nauw samen met deze organisaties:

Media

Animatie "Wanneer de (alarm)bel rinkelt"

Dit is de eerste animatie van Trauma Company in een reeks van drie animaties met psycho-educatie aan de hand van symbolen.

Animatie in samenwerking met DIS is me

Samen met DIS is me heeft Trauma Company een filmpje gemaakt over puzzelstukjes: DIS en herinneringen aan traumatische ervaringen. Dit filmpje is geïnspireerd op de symbolen uit het boekje “Wanneer de (alarm)bel rinkelt”.

media - magazine
Interview in Tijdschrift voor Conflicthantering
13 april 2024

Interview met Anne van den Ouwelant in het Tijdschrift voor Conflicthantering over trauma, rouw en conflict.

Trauma Company zoekt Officemanager