Over ons

Trauma Company team

Anne
Don

Trainer

Saskia
Bok

Trainer

Herman
Nugteren

Oprichter

Anne
van den Ouwelant

Oprichter en trainer

Anne
Mathijssen

Directie-assistente

Lianne
Janssen

Trainer

Anne
Marsman

Trainer

Anne van den Ouwelant

Oprichter en trainer Trauma Company

Psychotrauma-therapeut, beeldend therapeut, cultureel antropoloog, TRE-provider

"Samen maken we het verschil!"
Anne is internationaal trauma-deskundige. Sinds 2010 geeft zij trainingen traumasensitieve ondersteuning vanuit Trauma International. Zij traint lokale hulpverleners die in oorlogs- en (post)conflictgebieden met getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen werken. Van de Yezidi vluchtelingenkampen in Irak tot de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië. Maar ook in Palestina, Bosnië & Herzegovina, Duitsland en Griekenland. Van 2008 tot 2015 heeft Anne ook in Nederland expertise opgedaan, ondermeer in de gesloten jeugdzorg, jeugdgevangenissen, GGZ en asielzoekerscentra.

Herman Nugteren

Oprichter Trauma Company

Eigenaar Trauma Care Company en mede-eigenaar Kinder Company

“Vormgeven aan vernieuwende initiatieven”

Herman is als beroepsmilitair met UNPROFOR uitgezonden naar Bosnië & Herzegovina. Daarna was hij jarenlang betrokken bij diverse internationale projecten op het gebied van psychosociale ondersteuning. Onder andere in Irak, Kosovo, Bosnië & Herzegovina en Sierra Leone. Sinds 1999 onderneemt Herman in de zorg in Nederland. Hij is eigenaar van Trauma Care Company en mede-eigenaar van Kinder Company.

Saskia Bok

Trainer Trauma Company

Psychotrauma-hulpverlener, dramatherapeut, TRE-provider i.o.

“De wereld een beetje mooier maken.”
Saskia heeft ruime ervaring in de gesloten jeugdzorg en jeugddetentie in Nederland. Daar zag zij hoe traumasensitieve kennis vaak ontbreekt op de werkvloer. De behoefte om de kern te bereiken deed haar beslissen het roer om te gooien. Saskia deed de Opleiding Psychotraumatologie en geeft sinds 2020 trainingen vanuit Trauma Company.

Anne Don

Trainer Trauma Company

Psychotrauma-hulpverlener, muziekdocent

“Vanuit hoop en verbinding is zóveel mogelijk.”
Anne heeft jarenlange ervaring als muziekdocent in het (Speciaal) Basis Onderwijs. In de Utrechtse wijk Overvecht werkte zij onder andere met vluchtelingenkinderen. In 2020 besloot Anne zich te specialiseren tot psychotrauma-hulpverlener. Als vrijwilliger gaf zij op Samos traumasensitieve ondersteuning aan vluchtelingen. Daarna is zij vanaf 2021 trainingen gaan geven vanuit Trauma Company.

Lianne Janssen

Trainer Trauma Company

Psychotrauma-therapeut, beeldend therapeut

“Achter gedrag zit altijd een persoonlijk verhaal.”
Lianne heeft jarenlang gewerkt in de (specialistische) jeugdhulpverlening als trainer en beeldend therapeut. Zij ontmoette binnen haar werk veel gezinnen met heftige persoonlijke verhalen. In 2018 ontdekte zij bij een cursus van Trauma Company hoe betekenisvol het is om meer te begrijpen over trauma. Sindsdien heeft zij zich verdiept in dit thema en is gestart met de opleiding tot psychotrauma-therapeut. In 2022 heeft zij de overstap gemaakt naar Trauma Company.

Anne Marsman

Trainer Trauma Company

Psychotrauma-therapeut, psycholoog, PhD, hoofdredacteur Traumanet.nl

“Kennis van trauma is krachtig.”

Anne is psycholoog en lichaamsgericht traumatherapeut. In 2021 promoveerde zij op onderzoek naar de langdurige impact van ingrijpende jeugdervaringen. Daarbij focuste Anne met name op de rol van het lichaam. Door middel van lezingen, trainingen en het bouwen aan een online platform over trauma wil Anne bijdragen aan meer kennis en begrip rondom trauma. Vanaf 2022 is zij als trainer bij Trauma Company aangesloten.

Anne Mathijssen

Directie-assistente Trauma Company

Hospitality manager, functioneel beheerder, IZR practitioner i.o., coach, oprichter Ga Het Aan

“Begrip voor jezelf en de ander creëert een veilige basis.”

Anne is de organisatorische steun en toeverlaat van de directie. Zij zet zich in voor snel en helder contact met de opdrachtgevers en cursisten van Trauma Company. Daarnaast weet Anne uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat trauma herkend wordt als zodanig, zodat passende ondersteuning gegeven kan worden. Haar website Ga Het Aan heeft als doel zelfstigma te verminderen en (h)erkenning te bieden aan iedereen met een psychische kwetsbaarheid.

Ontstaan van Trauma Company

Trauma Company is in 2018 opgericht door Herman Nugteren en Anne van den Ouwelant. Zij kennen elkaar vanuit internationale projecten op het gebied van psychosociale ondersteuning. Hun missie om een verschil te maken in de wereld richt zich nu ook op Nederland. Trauma Company wil zo veel mogelijk praktische trauma-kennis verspreiden in Nederland. Hoe meer inzicht er is in trauma, hoe beter getraumatiseerde mensen begrepen, begeleid en behandeld worden.

Traumakennis in Nederland

Terwijl Anne in 2017 in het buitenland werkt, bemerkt Herman een gebrek aan praktische trauma-kennis in Nederland. Hij vraagt Anne om haar internationaal opgedane ervaring in Nederland toe te passen. Wat begon als een enkele training in het onderwijs, groeide uit tot een nationaal opleidingsinstituut dat inmiddels training geeft aan defensie, politie, brandweer, ambulancezorg, verpleegkundigen, psychiaters, psychologen, (vak)therapeuten, COA, IND, gemeente Amsterdam, Rotterdam, Hilversum en Groningen, hulpteams toeslagenaffaire, Jeugdbescherming, Veilig Thuis en meer.

Internationale opleiding

Sinds 2021 biedt Trauma Company de internationale opleiding Psychotraumatologie aan voor een breed scala aan professionals. In deze unieke opleiding voor psychotrauma worden zowel behandelaren als hulpverleners opgeleid.

Team Trauma Care Company

Partners

Trauma Company werkt nauw samen met deze organisaties:

Media

Animatie in samenwerking met DIS is me

Samen met DIS is me heeft Trauma Company een filmpje gemaakt over puzzelstukjes: DIS en herinneringen aan traumatische ervaringen. Dit filmpje is geïnspireerd op de symbolen uit het boekje “Wanneer de (alarm)bel rinkelt”.

Loket-Oekraine aanpepast
Webinar voor Loket Ontheemden Oekraïne PSH (LOOP)
9 januari 2024

Anne van den Ouwelant en prof. dr. Trudy Mooren gaan in dit webinar voor medewerkers van de gemeentelijke opvang in gesprek met Olav de Maat van LOOP. Over trauma, trauma-sensitief werken, traumabehandeling en het systemische aspect.

Naar de website

mensenhandel
Podcast Mensenhandel
23 november 2023

Interview van Joyce Tacl en Naomi Dessaur met Anne van den Ouwelant over mensenhandel en trauma. Anne geeft in deze podcast praktische handvatten voor professionals, omstanders en slachtoffers.

Beluister op Spotify

Vacatures Trauma Company

Vanwege de groei in onze organisatie zoekt Trauma Company per direct