Opleiding Psychotraumatologie, Traumabehandeling, Traumahulpverlening & Traumabegeleiding

Inhoud van de cursus

Het 10-delige curriculum met internationaal hoofddocent Dr. Lutz-Ulrich Besser en docent Drs. Anne van den Ouwelant heeft als doel diverse beroepsgroepen te professionaliseren op het gebied van psychotraumatologie. De opleiding maakt de deelnemers vertrouwd met de huidige, op internationaal erkende wetenschappelijke bevindingen gebaseerde, theoretische en praktische kennis over psychotraumatologie, de gevolgen van trauma, behandelconcepten, stabilisatie-, re-oriëntatie- en ressource-technieken. In de 10 modules worden bevindingen uit de neurobiologie, onderzoeken naar hechting, stress en trauma gecombineerd met de trauma- en resource-gerichte benadering volgens het KReST-model. KReST staat voor Körper, Ressourcen & Systemorientierte Trauma-therapie. Dit is een traumabehandelmethode, die georiënteerd en gebaseerd is op het gebruik van het lichaam, ressources en het systeem (zowel het systeem rondom de client als het systeem ín de client, zoals het werken met innerlijke delen, egostates en innerlijke kinderen). Als traumaconfrontatie-techniek wordt in deze opleiding de screen-techniek gebruikt, volgens de richtlijnen van de DeGPT (Deutschsprachige Gesellschaft für Psychotraumatologie).

We zijn nu bezig met de planning en organisatie van een mogelijke nieuwe opleidingsronde met startdatum in 2024. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden, stuur dan een email aan info@trauma-company.nl met in de titel Opleiding Psychotraumatologie.

 

Voor wie

Professionals in pedagogische, educatieve en sociale beroepen alsmede medische en therapeutische professionals, waaronder pedagogen, sociotherapeuten, leerkrachten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, reddingswerkers, pastoraal werkers, artsen, psychologen, GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Afhankelijk van de professionele achtergrond van iedere deelnemer, wordt Certificaat A (traumapsychotherapie), B (traumatherapie) of C (traumahulpverlening) uitgereikt.

Sinds 1995 leidt Dr. Besser wereldwijd traumabehandelaren en hulpverleners op: van Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk tot Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Palestina, Koerdistan/Irak, Nicaragua, Honduras, Costa Rica, El Salvador en Brazilië.

Praktische info

Omvang
10 modules van 3 dagen per module
2 supervisiedagen
1 certificeringsdag

Uitvoering
Live bij Thematuin de Heihut, Harskamperweg 42, Kootwijkerbroek

Accreditatie
SKJ 208849 - 293 punten
Register Vaktherapie 481724 - 75 punten
Registerplein 481724 - 249 punten

Kosten
ntb

Data

Data
Mogelijke nieuwe opleidingsronde start in 2024!